Entrada-de-la-Mare-de-Du-processoneta-del-Mat.jpg
ACTUALITAT

Marcos Castell rep el gaiato de mestre de la Muixeranga d'Algemesí

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Este divendres (26 de maig) la Muixeranga d’Algemesí celebra el tradicional sopar de cerimònia de canvi de Mestre, mitjançant el qual José Donat cedeix el càrrec a Marcos Castell, recentment elegit. Castell, muixeranguer des dels tres anys, enceta així un nou cicle amb la intenció de renovar alguns aspectes de la colla, com l’actualització dels estatuts, l’organització de la junta i la seua distribució en comissions o la millora dels assajos i els aspectes tècnics.

Des que l’associació es va constituir el 1973, és tracta del tercer relleu de la figura del Mestre, després que Juan Beltran, l’any 2003, assumira el comandament de la mà de Tomàs Pla, i que li’l cedira, el 2014, a José Donat.

Aquest acte simbòlic es representa amb el lliurament del gaiato de Mestre, objecte que representa el lideratge de la muixeranga i que s’alça cada vegada que es construïx una torre o figura plàstica. Però el bastó no solament significa autoritat, segons Beltran, gràcies a la seua llargària també s’utilitzava per ajudar a la gent a pujar al primer pis i per a indicar als muixeranguers quan s’havien d’alçar. És un objecte molt simbòlic que, segons recorden els més majors, sempre ha portat el Mestre de la Muixeranga.

El sopar de cerimònia, al qual està previst que acudisquen les autoritats locals, es celebrarà a les 21:30 hores en el Centre Polivalent Mare de Déu de la Salut