ACTUALITAT
Slider

Vos presentem el cartell de la III Trobada de Muixerangues de Castelló, organitzada per la Conlloga-Muixeranga de Castelló amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló de la Plana (Castelló és cultura), l' Institut Valencià de Cultura GVA i la Junta de Festes.
Enguany, junt amb la colla amfitriona, participarà la Muixeranga d'Algemesí i els Bordegassos de Vilanova, dues colles que formen part de dos Patrimonis Immaterials de la Humanitat de la UNESCO, amb l'acompanyament de la Colla de dolçainers i tabaleters de Castelló i La Llavor dolçaina i tabal d'Almenara. 
La Trobada tindrà lloc dissabte 10 de març a les 12 h en la plaça de l'Hort dels Corders de Castelló

El passat diumenge 18 de febrer el Levante reconeixia la labor de Tomás Pla com "El hombre que llevó la Muixeranga d'Algemesí a lo más alto" "logró revitalizar una costumbre casi olvidada a finales de los sesenta hasta convertirla en Patrimonio de la Humanidad". Un homenatge més per al Mestre.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha anunciat hui la preparació d’un nou vocabulari relacionat amb les festes i tradicions valencianes, en contret, el lèxic de la muixeranga, que posarà en marxa la Secció de Terminologia i Assessorament Lingüístic, òrgan que presidix l’acadèmic Artur Ahuir, segons ha avançat el president de la institució, Ramon Ferrer.
L’anunci del nou Vocabulari de la Muixeranga ha coincidit amb la visita a l’AVL d’Enric Sorribes i Salva Cortés, president i vicepresident respectivament de la recentment constituïda Federació Coordinadora de Muixerangues del País Valencià, que agrupa un total de vint-i-una colles, començant per la més antiga i amb més tradició, com és la Muixeranga d’Algemesí.


El projecte de la institució normativa d´elaborar el Vocabulari de la muixeranga es donarà a conéixer en el transcurs de les Jornades Culturals de la Muixeranga que enguany se celebraran del 23 al 25 de febrer a Carlet, amb un complet programa d´activitats i conferències sobre el passat, el present i el futur d´esta tradició valenciana.

http://www.levante-emv.com/cultura/panorama/2018/02/18/lavl-editara-vocabulari-dedicat-lexic/1680908.html

 

La Muixeranga d’Algemesí col·laborarà en la campanya de Nadal de recollida de joguets que organitza la Creu Roja perquè cap xiquet es quede sense regal de Reis. Es tracta de fer donatius de joguets nous, no bèl·lics i no sexistes que aniran destinats a xiquets sense recursos. Amb eixa intenció, la Muixeranga muntarà una taula davant de la Creu Roja, al carrer Muntanya, els dies 27 i 29, de 18 a 20 hores.

Leer más...